dimarts, 24 de maig del 2011

Crònica de la primera concentració al Rectorat


La Universitat de València convoca cada vegada més beques de col·laboració per a estudiants, però moltes d`elles no son més que formes de precaritzar l´ocupació a la UV, abaratint salaris i altres drets laborals.
Davant d´aquesta situació, un grup de becaris es varen organitzar i després de diverses assemblees, varen decidir presentar una taula reivindicativa amb l´objectiu principal d´acabar amb la utilització de les beques de col·laboració com a forma d´estalviar drets a costa dels becaris de col·laboració i d´aquells que esperen als llistats de les bosses de treball de la UV.
El 14 d´Abril es va presentar la secció sindical de CNT i la nomenada taula reivindicativa, sol·licitant així mateix una reunió per a tractar l´assumpte amb els responsables de la Universitat. 
Després d´un mes esperant la reunió, es va decidir comunicar l´inici del conflicte. Es precisament hui, el dia de la primera concentració a les portes del Consell de Govern de la U.V. quan s´han posat en contacte amb la secció sindical.

Cal assenyalar també que quasi tots els sindicats de la Universitat(CGT, SETPV, CCOO i UGT) han manifestat el seu recolzament a les nostres reivindicacions i a la concentració d´avui.
 
Entrevista en Radio Klara:
Lliure directe: Becarios de colaboración en la Universitat de València...

:::Versión en castellano::: 

La Universidad de Valencia convoca cada vez más becas de colaboración para estudiantes, pero muchas de ellas no son más que formas de precarizar el empleo en la U.V., abaratando salarios y otros derechos laborales.

Ante esta situación un grupo de becarios se organizaron y tras diversas asambleas decidieron presentar una tabla reivindicativa cuyo objetivo principal es acabar con la utilización de las becas de colaboración como forma de ahorrar derechos a costa de los becarios de colaboración y de los que esperan empleo en las bolsas de trabajo de la U.V.

El 14 de abril se presenta la sección sindical de CNT y dicha tabla reivindicativa, solicitando asimismo una reunión para tratar el asunto con los responsables de la Universidad. Después de más de un mes esperando la reunión, se decidió comunicar el inicio del conflicto. Es precisamente hoy, el día de la primera concentración a las puertas del Consejo de Gobierno de la U.V. cuando se han puesto en contacto con la sección sindical.

Señalar también que casi todos los sindicatos de la Universidad (CGT, STEPV, CCOO y UGT) han manifestado su apoyo a nuestras reivindicaciones y a la concentración de hoy.

Entrevista en Radio Klara:
Lliure directe: Becarios de colaboración en la Universitat de València...


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada